VCK

Födelsedagsrunda med puls

VCKSamtidigt som Cityfestivalen i Västerås tar över hela citykärnan med en helt meningslös marknad där företag och människor reser rike runt för att sälja på en massa skräpmat och svarta t-shirts med bilder på avlidna celebriteter passade ett VCK-gäng på att cykla en tur i ett riktigt varmt och soligt Västmanland.

Kvällens tur gick från Västerås via Skerike, Skultuna, Ramnäs till en Surahammar som förde oss på en trixig och en sämre äldre väg mot Hallstahammar. I Hallstahammar delades gruppen i 2 delar där ena tog kortaste vägen tillbaka till Västerås. Jag och 5 andra (se bilden) rullade mot Kolbäck, Strömsholm, Rytterne och hem mot Västerås i ett riktigt skapligt tempo som höjde pulsen rejält. Förhållandena var optimala, vindstilla, varmt och allt avslutades med en traditionell skyltspurt. Fantastisk rolig cykelrunda när det är som bäst, allt som allt ca 9 mil. Tack killar, för en trevlig födelsedagsrunda!

2 Kommentarer

 1. M

  Så glad att jag fick punktering, 9 mil orka…fast helt nya Michelin pro 3 däck, tacka vet jag tunga Michelin krylion de höll i 2 år utan en punktering, tom på Mallis. De hade hållt längre om det inte var för däcktrycket som gör att det efter en tid blir bristningar…så numera släpper jag ut luften efter varje cykeltur, gör du likadant ?
  Torsdagar är slut för mig nu efter bara massa otur…ses endast på tisdagar 🙂

  Det där borde VCK ha….bild o text från varje träningsrunda 🙂 skitkul o läsa.

 2. Kommentar av inläggsförfattaren

  Pista

  Jag släpper inte ut luften i till vardags utan bara när jag har cykeln i bilen eller liknande. Har rullat med Continental Grand Prix 4000S i 2 år och bara haft en punktering, orsakad av en påkörd häftklammer som på ett underligt sätt att hade tryckts in i däcket. Pumpar ganska hårt varje gång, däcket rekommenderar 8psi men jag har kört länge på 8,5-9psi.