Rundor, VCK

Flykt från monstret

En av årets varmaste dagar kunde man inte sitta inne utan blev en far och dotter affär ute på Sundängen. Bollkastning i Mälaren och svalkande glass innan hemfärd, riktigt skönt.

Tour de France blev idag inte heller som förväntat! Evans som jag beslöt att hålla på efter Armstrongs fall tappade helt idag pga av teamets mörkade armbågsfraktur.

Ont som tusan och mannen föll i gråt efter målgång. Evans är borta från totalstriden och vem ska man tippa på nu, kanske Levi Leipheimer, Team Radio Shack som är ca 4 minuter efter Andy Schleck? Inte Contador iallafall…

Samling som vanligt vid Djäknebergsskolan och det var tunt med folk idag. Vi blev 7 stycken som skulle rulla tillsammans. De vindar som hade blåst över landet gjorde att Vi beslöt att cykla över Skerike till Ramnäs och därifrån via Hallstahammar, Strömsholm, Rytterne och hem.

När Vi närmade Skultuna skådade gruppen kallfronten i väster, mörkt och tungt som ett monster. Med den medvind vi hade kom Vi överens att köra över Svanå för att inte köra in i oväder med regn och blåst. Såg inte roligt ut!

Slumpen visade sig att att vindarna vände några gånger och Vi fick medvindar även mot Sätra Brunn och där fylldes vattenflaskorna med källvatten från den lokala brunnen. Inte i min smak, en nyans av kloak eller närbesläktat av något slag!

Farten bedarrades inte efter stoppet utan forsatte i samma fart i kantvinden mot Haraker och Skultuna. Två olika skyltspurter planerades in och den första blev Haraker och den hann jag inte med innan den var ett faktum. Vanns av Uffe B!

Den andra skyltspurten bestämdes vid skylten utanför Skultuna. Jag fick min chans efter ett bra uppdrag av de framförvarande och fick lyfta armen i skyn för första gången i år. CC blev inklämd i klungan och fick ett för stort avstånd för att komma ikapp. Det kanske är tjusningen med cykelsporten där alla faktorer måste stämma in för att man kan korsa linjen först.

Efter en lugn rullning via Skultuna och Rönnby avslutandes den riktigt trevliga turen utan några incidenter. Riktigt fartfylld resa idag med ett snitt på 36,3 km/h och som Vargas antydde, man har blivit bortskämd av farterna de sista passen. Ni skulle ha varit med! 🙂

Viva le Tour.

[nggallery id=6]

3 Kommentarer

 1. Varga

  Yo!
  Riktigt rolig läsning Pettri!!!
  Grymt häftiga bilder!
  Ses nästa runda.
  Peace!

 2. Varga

  Just det precis som jag antydde har man blivit riktigt bortskämd med både farterna och medvindarna i ryggen.

 3. Kommentar av inläggsförfattaren

  Pista

  Nästa runda är ikväll, du kommer väl? Lite glest med folk under sommaren och alltid kul om Vi blir ett gäng som kört hårt i vindarna! Hehe! 🙂