Rundor, Tour de France 2010, VCK

Intensivpass i bästa TDF-anda

Dagens etapp, den 16:e i TDF visades i sin helhet idag på Eurosport. Under ett tidigt skede i loppet bröt en 20-mannaklunga ut från mängden och en av dem var legendaren, Lance Armstrong. Detta är hans sista TDF och sedan lägger han av för alltid.

Jag hoppade upp och ned i soffan och klappade händer samtidigt när han drog igång sin spurt efter 198,5 km körda km. Okey, han har tagit många etappsegrar och många unnar honom inte att vinna fler. Det kändes som det var nu det gällde, nu hade han chansen för att visa upp sig en sista gång under historiens tuffaste lopp. Tyvärr blev inte det som många hoppades på, Lance slutade sexa efter en väldigt seg spurt av honom troligtvis med mycket sega ben. Han har fortfarande några chanser till att visa upp sig och eventuellt vinna en etapp, med målgång på Col du Tourmalet på torsdag, kanske!?

Norrmannen i Cervélo Test Team, Thor Hushovd tog tillbaka den gröna poängtröjan och förhoppningsvis håller han tag i den enda till Paris.

Träningspass i bästa TDF-anda med klubben direkt efter målgång, samling som vanligt framför Djäknebergsskolan. En stor skara människor fanns på plats, allt som allt, 14 st. Bra uppslutning för en tisdag i semestermånaden.

Rutten planerades fram och det som skulle från början vara ett lugnt pass via Rytterne, Strömsholm och hem via Hallstahammar blev ett intensivpass med intervalltempo.

Inspirerade av de sista dagarnas TDF på TV testade några resten av gruppen och drev upp farten i backarna genom skogarna i Rytterne. Fartlekar som får oss amatörer börja drömma bort till de stora loppen. Vem är Contador och vem är  Schleck?

Under ett kortare stopp innan Strömsholmsträckan får alla hämta andan och de som har släppt tidigare får samla ihop sig igen.

Det tar inte många kilometer innan farten har trissats upp igen och nu är det full fart från Strömsholm mot Kolbäck. Alla försöker värja sig mot kantvinden genom att ligga långt ut i körbanan mot mittlinjen en mindre klunga bryter ut igen men alla samlas ihop innan Hallstahammar. Ett beslut tas för att köra hem via Hallstahammar i fri fart som i våra öron är alltid fort eller ännu bättre, snabbare!

Vi går runt i ett högt tempo men efter halva distansen blir det körning i ett led där det börjas planeras för sista skyltspurten. Hammarlund tar en lång körning och visar hur högt ribban ska ligga. Christian och jag tar en varsin körning innan slutet börjar närma sig. En kille drar på uppför sista backen men blir inhämtad snabbt.

Idag är det 6 st starka cyklister kvar innan viadukten under E18 och alla väntar in varandra till en början tills CC sätter igång en ursinnig långdragare med Jocke på rulle. Jag tar chansen och hänger på hjulet på Jocke men han har inte krafterna för att räcka ända fram!

CC Cavendish, som får ett bra uppdrag av Renshaw Hammarlund och tar det även denna spurt precis en cykellängd före Jocke Hushovd! Vem skulle jag vara i situationen, en Schleck, som slutar 3:a idag med en helt godkänd prestation!

Det blev en 6-mila tur med ett högt snitt igen, ca 35 km/ och där motvinden till en början bromsade ned en snabbare tur. Vive le Lance!

[nggallery id=8]

1 Kommentar

  1. Isabelle

    Tack för en trevlig tur i dag! Det var roligt att titta på bilderna och alla ser så glada ut. Jag ramlade för första gången på mycket länge. Både jag och cykeln tog stryk. Bromsarna krånglade så det tog ett tag att få ordning på dem. Nu har jag också en massa blåmärken som jag stolt kan visa upp. Första träningspasset sedan tjejvättern i Motala men får väl rycka upp mig. Nästa mål är triathlon i Hallsta så jag dyker troligtvis upp på träningen nästa vecka. I morgon bär det iväg till Ryssland , fast inte på cykeln. :=) Ett till träningsuppehåll från träningsuppehållet!

    Glada och något trötta hälsningar/Isabelle