Rundor, VCK

Reverse aging

Vaknar av att familjen packar ihop för en heldag på Gröna Lund! Tog beslutet att inte följa med iår, stannar på hemmplan för att jobba lite mitt i semesterperioden och får även då ett cykelpass på kvällen med klubben!

När man helt på solokvist på hemmaplan får man även välja vad man ska äta till lunch och middag! Lasagne passade bra som uppladdning inför kvällens cykelpass och under eftermiddagen blev det även en Snickers till mellanmål. Har läst att det ska finnas mycket energi, i den 60 gram stora massan av kola, jordnötter och choklad i en härlig blandning. Nåja, fick en tankeställare under träningspasset till Snickersbiten, mer information kommer längre ned!

Dagens cykelpass blir en repris av förra veckans turer. Riktning mot Rytterne och Hallstahammar i en stor grupp av cyklister som tog chansen idag när det blev fint väder, resten av veckan blir regn enligt prognoserna! Vi får se…

Det rullar lugnt genom vägarna genom Rytterne men farten dras upp vid ingången av sista backen och man är inte sen att hänga på. Tar rycket långt bak i klungan och märker att pulsen slår genom taket men idag har man benen. Pulsklockan visade 196 efter backen som max men jag återhämtade mig väldigt snabbt när vi fick ett kort stopp. Lite förvånad blev jag att pulsen var så hög när uträknat haft en maxpuls på 190 senaste åren. Det måste ju bara betyda en sak, att man har blivit yngre med cyklingen och vridit tillbaka klockan, hahaha!

Efter stoppet delar Vi upp oss i 2 grupper och jag hamnar bland de snabbare. Starten blir lugn men farten dras upp snabbt igen. Efter ett tag dras den snabba gruppen isär och 3 stycken kommer loss i täten. Jag hamnar tillsammans med några andra nedanför och Vi jobbar ihop i rullande kedja i bra tempo för att jaga ikapp täten.

Det som slår mig just nu när Vi har nått Hallstahammar är att jag byggt upp mjölksyra (håll) i backarna innan Rytternekorset och så var det även under ett pass förra veckan. Gemensamt med dessa pass var att jag åt en Snickers innan träningspasset och funderar om det var anledningen till mjölksyran, förutom att ansträngningen som påverkade pulsen långt över mitt tröskelvärde! Spekulationer bara och behöver inte ställas på sin spets men Jocke hinner kommentera på sin cykeln att han inte fick någon mjölksyra alls och kändes sig hur pigg som helst! 🙂

Nåja, samling som vanligt vid utfarten av Hallstahammar innan sträckan på 2 mil mot Västerås med fri fart. Det började lugnt i vindstilla förhållanden och samtliga hänger med i klungan tills en elitkille drar upp farten mot ca 45-50 km/h släpper minst halva gruppen. Bye bye!

Det blir alltid ett passande på vilket hjul man ska koncentrera sig på och efter en liten stund fick jag Jocke framför mig. Ett perfekt läge tänkte jag och så blev det längre fram när Christian drog upp spurten när det var 150 meter kvar. Han kom aldrig upp och förbi en urstark Jocke som bara ställde sig upp, ökade frekvensen på vevarna och fick Zipp 808:orna att göra det de är bäst på, hög fart. Jag fick ett litet kort uppdrag av Christian för att ta upp jakten på Jocke men det hade vuxit tills sig en för stor lucka för att hinna fram! Glad 2:a igen, tänkte jag och helt godkänd insats!

Sammanfattningsvis en riktigt kul snabbrunda på ca 6 mil med fartlekar som får pulsen att stegra! Man får se det som att man blir starkare för varje kilometer och kanske nästa gång tar jag det! 🙂 Joo, vad blev det till middag? Panerad rödspätta med ris och en härlig syrlig citron/dillsås!

[nggallery id=10]

1 Kommentar

 1. O

  Hur kan du gå upp i 196 i backen, jag kommer typ inte ens upp i 185. Det var en lätt fartökning i backen (ca 46km/h), fick ju tom vänta in Varga för att få med mig någon till korset 🙂 Sedan när farten ökade vid västerkvarn så var det absolut inge ryck som jag, jocke el varga gjorde, blev förvånad när jag vände mig om o ingen var bakom…tror att det var tempo Varga som tryckte på lite extra i västerkvarnsbacken.

  Att åka över västerkvarn är ju ingen supergenväg när man tittar på kartan. Drog upp distansen på mapmyrun.com och såg att över västerkvarn till västeråsvägen är det 7,4km. Kör man istället över motorvägen till hallsta, fortsätter till där västerkvarnsvägen kommer ut på västeråsvägen är det 12,7 km. Så man tjänar 5km (ca 10 min om man åker i 30). Att sedan köra tempo själv hem i ca 13-14 min är ju det som jag känner ger mig konditionsträning, det är också väldigt rogivande.

  Här följer O:s träningspass
  onsdag vila
  torsdag vila
  fredag vila
  lördag vila
  söndag vila
  måndag vila
  så jag dyker upp på tisdag vid bra väder