Fritid

Semestertid i belgisk tappning

Chimay Bleu

Chimay BleuNu är det dags för semestertid, riktigt skönt! 5 veckor i total ledighet, detta har jag väntat på så länge!

Hela året sedan förra årets semester har varit händelserik, allt  från att det har varit fullt med uppdrag i arbetslivet till att Vi (familjen) sålde radhuset och flyttade in i en relativ nybyggd bostadsrätt mitt i city. Att sälja hus med start  under december är inte att rekommendera, det gick trögt med många avhopp där t ex spekulanterna var helt galna med buden så de bjöd över sina egna tillgångar och möjligheter till lån! Huset behövde även takpapps- och panelbyte på en sida, allt för att köparen skulle känna sig nöjd. Det löste sig till slut.

Hela vinter och våren har fokuserats på cyklingen och med målet att cykla VR 2o1o under 8 timmar. Det är bara och tacka resten av familjen som har stått ut med de timmar jag har varit borta. Några veckor innan loppet började jag känna att formen var på gång och den toppade precis inför rundan. Det över gick förväntansfullt bra och jag arbetade hela vägen runt i en sk belgisk kedja tillsammans med VCK-gruppen!

Resultatet blev några minuter över dvs 8.o8 men jag kan lova att hela gänget helt supertaggade för att köra en Sub8 nästa år dvs under 8 timmar med marginal. Sommaren kommer fortfarande innebära många cykelmil, siktet är inställt på 1000 mil till årskiftet och det ska inte vara några problem om nu hälsan och kroppen inte säger ifrån.

För att fira semestertiden är det dags och plocka fram den mest ultimata cykelölen. Belgisk öl är en klassiker och valet föll nu på en Chimay Bleu (Blå) kallas också för Grande Réserve. Den håller 9 volymprocent, är kraftig och aningen söt, passar tillräckligt bra som en ersättare till Norrlands Guld Dynamit! Hehe!

Nästa cykelrunda blir en solorunda, lördagkväll, taggad till tusen efter premiären av Tour de France 2010! Skål!!