Fritid, Rundor

Solskenscykling med Englaro i sikte

Jag har alltid kallat mig för solskenscyklist, en som gillar sol, värme, vindstilla och ingen regn. Det som blev ett faktum, likasedes en paradox mellan sol, värme och en skön runda fick jag uppleva igår, söndageftermiddag. Planeringen var att rulla en runda på ca 8-9 mil norr om Västerås.

Till början gavs det medvind ut från Västerås förbi Skerike och Skultuna. Tog ett snabbt beslut att inte köra mot Ramnäs (Hallstahammar och Strömsholm) utan forsatte rakt mot Svanå pga av medvinden. Vägen gick förbi Västerfärnebo och även där tog beslutet för att svänga mot Fagersta/Norberg istället för Salbohed, som i efterhand hade varit mer optimalt.

Första biten tryckte kantvinden på hårt och resan mot backarna i Ängelsberg låg i siktet. Värmen blev mer och mer påtaglig och mina 2 vattenflaskor tömdes i rask fart. Började fundera över ett depåstopp på Cafét Englaro där jag kunde fylla på med vatten och även åtnjuta av en kall läsk. Väl framme efter ca 6,5 mil fick jag min belöning, Coca-Cola.

Resan forsatte mot Ramnäs och vinden var nu påtagligt mot och farten sjönk radikalt. Efter Ramnäs blev det en vänstersväng mot Skultuna och i min vilda fantasi trodde jag att vinden skulle vända, det tryckte på från sidan istället och efter Skultuna blev det i motvind genom Skerike och det var bara att fokusera på hemmaadressen.

Rundan på 12,5 mil tog 4,15 timmar och på den tiden drack jag en flaska mer vätska än på hela VR2010 och kroppen kändes helt uttorkad.

Sammanfatttande är det mycket trevlig runda med härlig natur, backträning både uppför och nedför. Café Englaro ska Ni besöka i år. Lena, som bedriver stället ska lägga ned verksamheten efter säsongen och börja själv njuta av livet som pensionär. Caféet har öppet alla dagar utom måndagar, augustimånad ut och i september blir det bara lör- och söndagar. Sen är är denna idyll ett minne blott.

Besök Café Englaro

[nggallery id=1]

3 Kommentarer

 1. Adde

  Om du hade pallrat dig upp och tagit dig till Sportson kl 9 så hade du fått köra samma runda men i motsatt riktning. Trevligt sällskap hade du också fått 😉

 2. Kommentar av inläggsförfattaren

  Pista

  Jag mötte några av Er grupp på väg hem när jag själv åkte ut, Uffe, Figge och en till. Lena på Englaro berättade om en trevligt gäng som var uppe och fikade. Är på plats på tisdag igen och då ska Vi köra hårt! 🙂

 3. Adde

  Ni får köra utan mig. Är själv med barnen då sambon jobbar i London några dagar.