Musik, Tour de France 2010

Sons of Koop

Koop:Sons-of-Koop-Bjarne_Riis

Koop:Sons-of-Koop-Bjarne_RiisKoop är en svensk elektronisk musikgrupp bestående av Oscar Simonsson och Magnus Zingmark. Gruppen bildades i Uppsala i mitten av 1990-talet. Gruppen väljer själva att kategorisera sin musik som romantisk swingtronica.

Vad har detta med cykel och Tour de France att göra? En av låtarna på skivan heter Bjarne Riis, dedikerad till stallchefen i laget Team Saxobank. Riis vann Tour de France 1996 men har tyvärr i efterhand medgivit bruk av otillåtna medel. Koop har samplat kommentatorspår med Riis på högvarv!

Tips på andra låtar med kopplingar till Tour de France och cykel tas emot! Kommentera på!

Lyssna på Bjarne Riis tolkad av Koop eller se en video från YouTube

1 Kommentar

  1. Adde

    Det enklaste tipset är naturligtvis Kraftwerk med flera låtar med kopplingar till Tour de France.