Rundor, VCK

Träningspass under Power Meet

Träningspass samma dag som Power Meet gör entré i Västerås, världens största träff för en stor skara människor som älskar sin livsstil, motorer och rock´n roll, är kanske inte helt optimalt.

Samling som vanligt framför Djäkneberget och några tappra dök upp för vad kvällen skulle inbringa. Färden ut från Västerås gick i motvind, bokstavligen mot naturens påfund och även de som ska tillbringa helgen på PM under helgen.

Många glädejerop och långfingrar gestikulerade ut genom bilrutorna för att visa uppskattning över att cykelmotion är något som är verkligen bra för hälsan.

Rundan startade till början med några fartlekar via Rytterne och Strömsholm. Planeringen var att Vi skulle köra genom Herrskogen men rälsbommarna satte stopp för det så Vi rullade tillbaka till Strömsholmsvägen och tog sikte mot Hallstahammar istället. Men innan Hallsta drogs farten drogs upp rejält som resulterades att några släppte rulle men de kom ikapp igen efter Hallstahammar.

Som vanligt blir det alltid en lång fartlek från Hallstahammar till Västerås. JK tillsammans med CC drar upp farten som de håller enda fram tills det är dags för skyltspurten. Jag gör en taktisk miss genom att låta JK, mannen som kom 4:a i Veteran-SM förra helgen ligga på rulle på mig. Jag väntar in CC men tar ett förhastat beslut att dra i gång allt. Får en lucka men till slut hör jag de höga kolfiberhjulen på JKs cykel svischa förbi med CC på rulle. Nåja, 3:e plats är inte så dåligt efter två superspurtare som kan sin sak. Ett bra snitt på ca 40-42 km/h på slutdelen gav ett hum vad proffsen utsätts för varje dag under TDF.

M var riktigt stark idag, var framme och visade sina starka ben men hade inte riktig krafterna på sin sida för att hänga med ända hem. Det var kul att se dig där framme!

Den stora utmaningen kvarstod, att försöka rulla hem efter 7 mil utanför staden, helskinnad bland hundratals bensintörstande monsterbilar och människor som kommer att äga staden denna helg. Välkommen till Power Meet!

[nggallery id=3]

2 Kommentarer

 1. A

  Vem är M?
  Förresten drog jag er för jag myglade som vanligt…o när jag myglat kommer jag inte o försöka spurta mot dem som har kört längre, känns orättvist. Spurt gör jag ej heller om det är för många med, livrädd för vurpor.
  Dessutom skulle jag ändå inte haft en chans idag, ni (bloggare medräknat) är för starka, jag är endat ok i långa backar..men bara ok. Vet inte ens var skyltjäkeln sitter?

  Vad hände med A. Varga? Antar att han drog länge i täten för han ska annars vara med i spurten 🙂

  Mopeden som J och jag hängde på gick bara i 50 men jag fick mjölksyra nästan direkt och efter det gick allt tungt..

  Sedan håller jag inte med om att C är en bra spurtare, däremot skulle han slå de flesta i tempo i klubben, i varje fall de som var där idag 🙂

 2. Kommentar av inläggsförfattaren

  Pista

  Initialer som en skara Bondfilmer, M är självaste du dvs A idag.

  Såg att du att hade kört en genväg, men det gör väl inget att du är där framme och trissar benen på oss alla. A Vargas drog en bra stund och sedan släppte han när JK/CC drog upp farten precis efteråt. Jag själv vet att det blir tufft i avslutningen, det är bäst och spara på de batterier man har kvar. Det var ingen svårt att ligga på rulle i 50 men det gäller att vara en ”Golden WheelSucker”, annars är man borta. Skyltspurten avslutas vid en sista hastighetsbegränsningsskylten ca 100-70m innan Köpingsvägen, kommer inte ihåg om det står 70 eller 50 på den!