Rundor, Tour de France 2010, VCK

Välsignade spurter

Dagens TDF var inte direkt händelserik, första gruppen som ryckte höll ut tills det var 2 mil kvar att cykla. Det blev en till slut en klungspurt och en affär mellan lagens spurtare. Renshaw som hade uppdrag att köra fram sin lagkamrat blev tydligen diskad och utslängd från Touren pga av han hade använd huvudet dvs hjälmen när han skuffade undan en Garmincyklist.

Renshaws teamkompis Cavendish vann därmed spurten och han tog sin tredje etapppseger. Inte värre än en fotbollsmatch under VM där dobbarna används till mycket annat än att kicka på läderputan, enligt mig då?!

Till kvällens samling kom det tio motiverade cyklister som hade planer på att köra snabbt. Som vanligt (läs förra inlägget) rullade gruppen bort från tunga moln i väst så rutten blev Skerike, Skultuna, Julpa, riksväg 56, Tillberga, Tortuna, Kärsta, Orresta, Björksta K:A, E18 och hem via Irsta!

Vindarna var med oss även idag och farten drogs upp direkt från start. Första bergspriset bestämdes vid Tillberga K:A och jag hade inget att ge på den så jag släppte iväg några stycken åkare. CC vann den före Jocke.

Den första riktiga skyltspurten planerades in vid Björksta K:A! När den startade kände jag även där att jag inte hade något pulver i benen och CC fick äran att vinna igen.

En punktering fick oss hämta andan och faktiskt stelna till med för mycket vila. Efteråt drogs farten upp igen mot Irsta och ett tredje skyltspurt planerades in vid Irsta K:A.  När Vi närmade målet så jag min chans igen! Jag drog på en långspurt och siktade långt ut i mittlinjen för att hindra att någon att hamnar på rulle. CC reagerade snabbt fast han var inträngd och fick framförvarande att flytta på sig för att ta upp jakten på mig och resultatet blev till hans fördel! Ständiga 2:an fick se sig besegrad!

Sammanfattningsvis en snabb runda igen med varmt väder och lite medvind i början som mojnade helt vid slutet. Jag själv var lite sliten av ett rullpass (8 mil) dagen innan som jag cyklade solo men även många av grabbarna var slitna idag av aktiviteter i sol och bad.

Vid hemkomst tyckte jag ett det kliade mycket vid ovandelen av låret! Tydligen blivit stucken av en geting och märket den lämnade var inte litet.

Dagens runda slutade vid ca 73 km och nästa pass är på lördag. Avslutningsvis passade det bra med kall öl vid hemkomst. och efter en dusch visade Eurosport sammandraget på dagens etapp där Hushovd tappade sin gröna tröja, tråkigt men jag tror helt kallt att Thor är tillbaka alldeles snart!

[nggallery id=7]

1 Kommentar

 1. C

  Jäklar vad ni cyklar, ingen mening med att spurta mot C el J 🙂
  Förresten aldrig ett pass utan en av Vargasbröderna.
  Du tränar riktigt mycket, här ska jag visa dig mina träningspass:
  onsdag vila
  torsdag vila
  fredag vila
  lördag vila
  söndag vila
  måndag vila
  så ja vi ses på tisdag 🙂