Fritid, Rundor

Världen ser på fotboll, jag tar en solorunda

Vad hände med Lance Armstrong på dagens etapp, 8:e? Mannen som alltid har varit stabiliteten själv blir inblandad i två vurpor och tappar till slut över 10 minuter på täten och den eventuella inräknade totalvinst åkte käpprätt ut i skogen.

Jag undrar vad han tänker, kommer han fullfölja och försöka sig på några etappsegrar? Ska han bli en hjälpryttare till åt någon annan i Team Radioshack?

Många är kritiska mot Armstrong och hans tidigare vinster, jag däremot såg honom som en personlig favorit och vem ska det bliva nu istället? Cadel Evans kanske? Tour de France blev ett snäpp tråkigare utan fighten mellan Armstrong och Contador. Hjälpryttaren Paolo Tiralongo i Astana var urstark och var väl den som fick hela huvudklungan att slås i molekyler. Andy Schleck däremot visade helt något annat och spurtar tills sig livets första etappseger i TDF.

Power Meet är slut för i år, avgaserna har redan lagts sig och en riktig varm dag i Sverige. Jag kunde inte bara sitta inne hela dagen. Ett snabbt ombyte och jag gav mig ut i naturen med cykeln. Tog sikte mot Irsta, Kärrbo K:A, raksträckan mot E18 och över den mot Björksta K:A. Fick medvind mot Orresta och Tortuna och där blev nästa mål, Tillberga och Hökåsen. Riksvägen mot Sala några hundra meter för att sedan svänga vänster mot Julpa och Skultuna.

Det blev totalt vindstilla och jag körde några pulshöjande fartlekar via Skerike. Cityringen var totalt avsaknad av bilar och det kändes som tiden stod stilla men som alla vet så var det ju fotbolls-VM på TV.

84 km allt som allt! Viva le Suède!

[nggallery id=5]