Fritid, Rundor, VCK

Cykelsport, snorigt & socialt

Solen tittade fram idag och gjorde det riktigt ordentlig! Vad passade bäst om inte ett distanspass med klubben. Vindarna hade inget att säga till om och befann sig inte över Svealand idag. För en gångs skull bar turen till Enköping via Fjärdhundra. Riktig fina vägar med en liten parantes, vägen från Kärsta ca 1 mil bort, är helt totalt sönderbombad av tjälskott och sprickor. Se upp!

Det finns stunder där det inte händer anmärkningsvärt mycket. 10 cyklister på topphumör, tillsammans på vägar som bar mot något sött och gott! Idag var en sådan dag.

En relativt ny bekantskap fanns med idag, Magnus. Han låg på rulle till början för att han inte kände de övriga och inte heller kände till vägarna Vi cyklade på. Tipsade honom att det är lugnare, skönare och socialare att hänga med runt i kedjan (klungan) istället för att ligga på hjul och hela tiden passa framförvarande. Att det även uppstår luckor bak som måste täppas ihop är faktum och tär på krafterna. Vägen guidas av dem som kan den, det är bara att hänga med.

Magnus rullade upp i kedjan på en gång och plötsligt blev det riktigt socialt. Erfarenheter, tips, historier utbyts med varandra och det hela blev till topp! Magnus var stark idag fastän hans ben höll på att ge upp på slutet. Välkommen in i gänget, Magnus!

120 km i strålande solsken, det finns dagar som är betydligt sämre! Viva le Suède!

[nggallery id=12]

2 Kommentarer

 1. Ni ser ut att ha haft det skoj! När ni köp mot Uppsala är det via Enköping så att ni kommer i vid Stenhagen i Uppsala? Blir ju lite sugen att hänga med någon gång, eller kör ni exklusivt för VCK medlemmar?

  Mvh
  Fritz / Cykelbloggar

 2. Kommentar av inläggsförfattaren

  Pista

  Jag har riktigt dålig koll på vilka vägar rundan gick på men vi kom in i Enköping från Uppsalahållet dvs gamla vägen enligt några i gruppen! Det är faktiskt inte ofta rundan har gått den vägen under året. Det har för det mesta cyklats nordväst om Västerås!

  Naturligtvis ska du hänga på våra turer! Det brukar bara vara VCK-cyklister, men det finns gäster som kör med oss. Så en stängd grupp är det inte!