Fritid, Rundor, VCK

Getingsommar

Dagens distanspass med Västerås CK kördes i mot- och kantvind till Café Englaro i  Ängelsberg. De blev faktiskt bara 6 åkare inkl mig som ville köra lite snabbare och resten nöjde sig med en tur till Strömsholm.

Trakterna kring Ängelsberg har ganska många backar att träna uppförskörning i, helt klart räcker de till att höja pulsen och få mjölksyran att förstöra benen. Jag kände inte av turen dagen före och har fortfarande benen.

I en backarna ställde jag mig upp på cykeln, studsade som Alberto Contador på pedalerna uppför en stigning och känner att det stack till på vänster fot. Tittade ned och såg en geting som redan har gjort det den är bra på, sticka in sin lilla gadd i min fotknöl. Var tvungen att stanna i uppförsbacken, ta av mig skon och strumpan för att få bort gadden. Det är tur att man inte är allergisk mot stick så att man kunde fortsätta cykla. Resten av gruppen passade på att skvätta i skogen med förfasade djur som åskådare!

Om inte getingar var nog med det tidigare sticket så vimlade de kring fikabordet på kaféet och man fick hålla koll på colaburken och mackan man förtjänade efter turen dit.

Uffe, killen på en kolsvart Cervelo R3sl och med teamkläder från Cervelo Test Team har precis en vecka tidigare kommit hem från ett cykeläventyr i norra Italien med turer upp- och nedför Dolomiterna arrangerat av Cykeltours. Om inte det räckte så har han även lagt till över 800km denna vecka på cykeln. Imponerade, minst sagt och hans kommentar till det, är han började känna sig lite, bara lite trött!

Precis innan avfärden smällde det till från cykeluppställningen. Några cafégäster på väg in pekade på Mickes cykel och att bakhjulet var tomt på luft. Det var inte solsken idag som gjorde det men är en stor faktor till däckexplosioner på cyklar under soliga och varma fikastunder.

Hemfärden mot Västerås går i medvind och väl hemma hade Vi samlat ihop ca 12 mil på våra cykeldatorer. Alla var överens att det var en trevlig historia och nya starka tag tas på tisdag!

Viva le Englaro!

[nggallery id=13]