Rundor, VCK

Jagad av vargar

En stor skara cyklister samlades vid Djäknebergsskolan inför kvällens cykelpass. Optimala förhållanden med vindar som höll sig borta gjorde att Vi bestämde att rulla ut förbi Skerike och Skultuna mot Fläckebo K:A.

Den lilla medvind klungan hade gjorde att farten gick snabbt upp i klungan. Halvvägs mot Fläckebo K:A drog elitkillen, Fredrik upp farten och fick med sig några till i klungan. Jag fastnade längst bak och fick ansluta till gruppen som tog upp jakten på täten. De starkaste låg i gruppen längst fram och avståndet blev varken längre eller kortare när Vi försökte komma ikapp.

Det enda som ökade var pulsen som höll på och knacka i taket, idag igen! Benen fanns där igen men som Hyse nämnde, Vi borde ha varit några till för att få till ett bättre samarbete i ikappskörningen.

Efter ett kort stopp forsatte klungan med lite lugnare tempo genom slingriga vägar mot huvudleden som skulle ta oss genom Sätra Brunn mot Haraker och därifrån till Skultuna.

Elitkillen Fredrik berättade att han bara hade cyklat seriöst i 2 år och körde mer eller mindre en tävling varje helg sedan April. Träningsrundor var det lite av och han blev uppenbart positivt överraskad till skaran av cyklister som medverkade under kvällen. Fredrik bor nu i Västerås men kör för klubben Borlänge CK.

Väl ute på vägen mot Sätra Brunn trissades farten upp igen men alla hängde med och var med i körningen längst fram, korta stunder. Efter högersvängen mot Haraker och Skultuna passade fler och dra upp farten ännu mer. Som sagt i tidigare inlägg blev det plötsligt ”fri fart” och det betyder bara en sak, först till skylten vid infarten till Skultuna gäller.

Klungan delas upp i fler grupper och jag hänger med gruppen längst fram. Tar en körning längst fram en kort stund men känner att det är bäst och ransonera på krafterna, de kommer behövas senare.

När det är ca 300-400 meter kvar till skyltspurten hamnar jag bakom Hyse som drar på några sekunder i täten. När han viker av blir jag ensam längst fram och jag tar ett snabbt ett beslut för att köra med långspurt. Jag får en liten lucka men vet redan direkt att den satsningen är helt förgäves och direkt får känslan av bli jagad av vargar! En rutinerad Fredrik kommer snabbt ikapp och även resten av flocken som har fått vittring på skylten. Jag blir helt uppslukad och hamnar till slut på ca 7-8 plats!

Efter en lugn rullning genom Skultuna stannar Vi vid kyrkan för att vänta in resten av gruppen. En av de starkare idag var en annan rutinerad cyklist, Per som vann nyligen Veteran SM för H60 och siktet är nu inställd på VM i Österrike, slutet av augusti. Lycka till, Per!

Sammanfattningsvis en riktigt kul runda med fartlekar och likasinnade cykelkamrater på gott humör! Allt som allt ca 84 km på min mätare med ett snitt på ca 34-35 km/h!

[nggallery id=11]

2 Kommentarer

  1. uu

    Först, du är sämst på att kommentera…..

    Varför har inte Vck en bloggsida om om turerna, när jag var i frankrike ett år o pluggade där så bloggade de och färdvägarna var uttagna i förväg osv. Så när det var en sådan här tråkig tur så dök jag inte upp 🙂

    Lite siffror, snittfarten var 38,5km/h enligt min mätare,stänger a sig när jag stannar.Inställd på 2,12m omkrets. Högsta fart 60km/h, sjukt fort när jag drog ifatt Vargas, Jocke o elitkillen.

    Tar man bort elitkillen så är vargas starkast på tempo av alla som var där idag…om man tittar på klubbmästerskapet från förra året.

    Shit vad jag krampade ihop idag, gjorde så jäkla ont i mina små lår, försökte böja o sträcka benet men…

    Tänkte cykla på torsdag men nu skiter jag i det, jag lider av defaitism, (bara ett av alla problem som Vargas räknade upp för mig på cykelturen) Passet idag var det jag absolut inte ville köra. Så jag dyker upp nästa torsdag med medelgruppen o fartlekar och mycket vila.

    Förresten, har du tänkt på hur du skriver, att du blandar imperfekt med presens, en klassiker för att dramatisera händelser 🙂

    mvh Uu aka O, C, M

  2. Thomas

    Hej,
    Thomas är namnet på den ”starka killen”. Tack för det. Men jag kände mig inte så stark efteråt. Jag kommer tillbaka…

    Mvh /tb