Träning, VCK, Video

Nytt år och nya tag

Faktum är att det redan är 2014 och efter 3 månader av nästan ingen cykling är formen väldigt usel. Jag följer många andra cykelbloggar där träningen är i full gång (eller aldrig har stannat av), tittar på tävlingar på TV och läser tidningars artiklar om tips på hur man kommer i form. Just nu känns det tungt och frågan jag ställer mig själv varje gång det är januari, varför ligger du i soffan månaderna innan jul när det är ganska enkelt att hålla kroppen i beredskapsläge inför den annalkande säsongen?!

Detta har jag gjort alla år, så länge jag minns. Det krävs några pass på cykeln, på trainer eller ute med vintercykeln. För att öka motivationen och sätta press på mig själv har jag även gått med några utmaningar, Challenges på Strava. Den första, att nå 600 km under januari och den andra, ett utepass på minst 130 km innan februari. Utepassen får vänta några dagar tills jag har fått nya delar till cykeln, då jag ska byta ut bromsarna och broms/växelhandtagen pga av en liten inställningsskruv som jag gängade sönder dagen innan nyårsafton.

Inomhuscyklingen med Västerås CK i QuickNet Arena började även igår. Cykla på en 200 meter löparbana med doserade kurvor och ett underlag som är mjukt ger ganska snabbt en fingervisning hur man ligger till! I mitt fall kändes det tungt och pulsen låg ganska högt hela passet dvs ett svar på hur jag känner mig.

Planen för veckan blir, 30 minuter trainer varje morgon fr o m tisdag och minst 60 minuter på kvällarna. Tabataintervaller tillsammans med fokus på rundtramp, hög och låg kadens står på menyn.

Nu är dags för en dusch och en tur ut till Ängsö Slott (bil) för en promenad.