Nyhet, Video

Tärningen är kastad

Det var ett tag sedan jag skrev något i denna blogg och här är den korta versionen av den historien!

För exakt ett år sedan, den 3 januari 2013 blev dags att ta tag i cykelpassionen som har funnits i mig sedan barnsben och hade 2 år, 2011 och 2012 som sporadiska år där det inte blev många mil i benen på cykeln. Jag bestämde mig för att börja botanisera på webben efter en ny cykel, den tidigare modellen var en Scott CR1:a av årsmodellen 2007 men trivdes inte riktigt på den, problemet var toppröret, den var lite för lång på min 56:a  (Large) och med som allt annat ville jag inte ha en kort styrstam, skulle förstöra hela helheten på cykeln. Har en vintercykel Focus Mares CX som är även en 56:a men på den sitter jag helt perfekt och beslut togs att stanna kvar med det märket.

Beställde en Focus Izalco Pro 1.o, 2012 från Tyskland, uppgraderade den med ovala Rotor Qrings drev och ett par Zipp 404 tubhjul. Naturligtvis är jag en estet, det fick bli färgmatchande pedaler från Speedplay och cykedator i rött från Garmin.

focus-izalco-pro-10

Det blev till slut ca 700 mil cykling under året 2013, ganska nöjd efter 2 år där snittet blev ca 150 mil. Nu är det 2014 och väntar in några nya prylar till vintercykel, bromsar och STI-reglage. Planerat var att slå följe med Västerås CK på en nyårsaftonsrunda men råkade dra av gängan på den lilla inställningsskruv (pressad blomjord) som finns på v-bromsar kvällen innan.

Känner mig riktigt motiverad nu och om jag inte nu har några planer på stora händelser i år så kommer det bli fler mil denna säsong. Under tiden som Posten gör sitt så sitter jag på min trainer och tittar på cykelfilmer på webben. Blogg är en dagbok och det ska jag anamma nu, det kommer fler inlägg. Tärningen är kastad!